MedEstetica

Kliniken

Results to feel
good about

Behandlingar i Alingsås

Våra behandlingar är baserade på forskning och vetenskap. Det ger Dig högkvalitativa behandlingar med resultat. Vi arbetar endast med kända hudvårdsmärken som ZO Skin Health och Neostrata i våra medicinska behandlingar. För våra fillers och injektioner med muskelavslappnande läkemedel för rynkbehandling erbjuder vi märken av högsta kvalitet. Självklart är vi certifierade hos Estetiska Injektionsrådet!

Boka tid och läs mer här eller kom in på kliniken på Kungsgatan 21 i Alingsås så berättar vi mer.

Fillers

Fillers ger ett naturligt skönhetslyft med substans som vi har naturligt i kroppen. Resultatet syns omgående och är långt bestående. Substansen är icke-animalisk och biologiskt nedbrytbar och baseras på den naturliga substansen hyaluronsyra. Våra fillers i Alingsås tillverkas i Sverige och var världens första fillers och över 35 miljoner injektioner har genomförts med omfattande forskning och med vetenskaplig grund. När kroppen åldras minskas kroppens egen tillverkning av hyaluronsyra och som resultat av detta bildas rynkor och fåror som blir djupare och huden förlorar tidigare spänst. Fillers är idag en av det mest populära estetiska behandlingarna. Fillers injiceras i rynkor och veck i ansiktet och slätar ut dem. Fillers stärker ansiktets form och konturer, dämpar rynkor samtidigt som den är hudföryngrande. Den är inte permanent och håller 9 till 18 månader. Alla våra fillers innehåller bedövning. 

Behandlingsområden:

 • Forma läppar med volym och tydliga konturer
 • Släta ut rynkor
 • Forma ansiktskonturer
 • Föryngra huden i ansikte, hals, dekolletage och händer

Läpparna blir ofta tunnare och munnen upplevs ibland som sur. Linjer uppstår på överläppen och mungiporna går nedåt. En fylligare mun ger ett yngre, friskare och gladare intryck. Tydliga konturer gör munnen enklare och att sminka och uppfattas mer distinkt.

Fillers i Alingsås

Andra områden är bl a att släta ut sura mungipor samt fylla ut linjerna som går från näsan ner till munnen (nasolabialveck). Dessa behandlingsområden är de vanliga men  även att skulptera kindben och öka volym i kinder samt ge huden ökad spänst och fukt.Vi kan på ett naturligt sätt återskapa förlorad volym eller förstora dina läppar samt fylla ut rynkor, skapa konturer och volym i ansiktet. Allt efter Dina önskemål.

Behandling med fillers Alingås

Vi rekommenderar att behandlingen alltid föregås av en konsultation. Om det inte finns några hinder sker den ofta i samband med behandlingen. Inom 2 veckor ber vi Dig återkomma på ett återbesök så vi kan kontrollera att allt ser bra ut.

Fillers för män

Rynkbehandling


Muskelavslappnande läkemedel är ett väl beprövat och godkänt läkemedel för både medicinska och medicinestetiska behandlingar. Denna typ av läkemedel är världens mest använda metod för borttagning av rynkor och används också för att förhindra överdriven svettning, tandgnissel och migrän och olika typer av asymmetri i ansiktet. Muskelavslappnande läkemedel har använts i decennier vid neurologiska sjukdomar och ögonsjukdomar för behandling av lokala kramp- och muskelspänningstillstånd. Läkemedlet blockerar impulsen från nerven till de små ansiktsmusklerna och förslappar musklerna så att de inte längre kan dras samman och eliminerar därigenom linjer och rynkor. 

Efter behandlingen blir huden slätare och mjukare. Du ser effekt inom 3-4 dagar och effekten håller i sig upp till 6-9  månader. I börja rekommenderar vi två behandlingar per år. Effekten varar längre för varje behandling du genomgår.

Behandlingen är snabb och enkel. Vi använder mycket små doser för att få muskeln att slappna av och minska rynkorna, men fortfarande behålla mimiken och bevara din naturliga uppsyn och väldigt små tunna nålar vid injektionerna och det kan ge en stickande känsla utan att vara smärtsam. Genom knappt kännbara tunna nålstick injiceras läkemedlet i behandlingsområdet. Ingen bedövning behövs och Du kan återgå till normala aktiviteter efter behandlingen. Våra kunder väljer ofta att kombinera muskelavslappnande läkemedel med andra ansiktsbehandlingar, som bl a fillers med mycket gott resultat.

Vi rekommenderar konsultation före behandling där vi tillsammans pratar om din önskade effekt och vad vi rekommenderar för behandling. Vi kan utföra  behandling i anslutning till konsultationen. Resultaten syns inte direkt utan det kan dröja 1-3 dagar och upp till två veckor efter ser man den fulla effekten.

Du kan återgå till din normala vardag och använda musklerna i ansiktet så mycket som möjligt för stimulans och full effekt av behandlingen. Som ny kund hos oss bokar vi alltid in ett återbesök för att bedöma resultaten och avgöra om det krävs mer läkemedel för att nå önskad effekt.

Skinbooster

Hudens innehåller hyaluronsyra, en naturlig sockerart som har stor förmåga att binda vatten, och detta ger huden volym och elasticitet. När huden åldras minskar mängden hyaluronsyra, och därmed mängden vatten i huden. Det leder till en rynkigare och mer hopsjunken hud.

Skinbooster kan hjälpa till att gradvis förbättra din hud genom att öka elasticiteten samt minska fina linjer och skavanker. Du kan få ett piggare utseende och mer lyster med Skinboosters kommer att få din hud att kännas fantastisk igen. Din hud blir slätare, har mer lyster och är mer elastisk. Skinboosters har använts av behandlare inom medicinsk estetik i över 12 år och mer än 3,5 miljoner behandlingar har genomförts under den tiden.

Skinboosters är tunnflytande geler som injiceras i huden för att ge tillbaka fukt och volym inifrån. De innehåller hyaluronsyra och vatten, just de ingredienser som man förlorar när huden åldras. Ofta gör man en serie behandlingar med Skinboosters. Effekten blir en slätare hud med fukt, glans och lyster, och små fina rynkor och linjer försvinner. Eftersom Skinboosters innehåller lokalbedövning så går behandlingen snabbt och enkelt.

Kliniska studier visar en långvarig effekt av en behandlingskur med Skinboosters så som förbättring av hudens elasticitet i ansikte och på händer i upp till 12 månader efter den första behandlingen.

Att behandla ansiktet med Skinboosters ger jämnhet och lyster och har en föryngrande effekt. Hudförbättringen verkar vara bestående. Förutom ansiktet så passar Skinboosters särskilt bra för att behandla ansikte, hals, dekolletage och händer.

Resultatet syns med en gång och håller lång tid, oftast 6-12 månader och ibland längre. Eftersom Skinboosters också innehåller lokalbedövning så är behandlingen inte särskilt smärtsam.

Boka tid

Hyalase

Borttag av oönskad filler.

Boka tid

Sklerosering

Ådernät injiceras med ett kärlretande läkemedel. Ådernäten svider lite när man injicerar, men i gengäld så känns det oftast ingenting efteråt. Du kan gå som vanligt direkt efter behandlingen, men stödstrumpor bör användas. Det kan krävas några behandlingar med ca 4-5 veckor mellan dem beroende på omfattning.

Behandlingen föregås av konsultation för bedömning av omfattning och djup.

Rodnad och klåda kan uppstå runt injektionsområdena. Vid enstaka tillfällen kan en brunpigmentering uppstå som försvinner av sig själv. Du kan återgå till ditt vanliga liv utan besvär. På din konsultation får du individuell bedömning och noggrann information om hela förloppet. Pris för stödstrumpa tillkommer.

Boka tid

DermaPen4 microneedling

Dermapen4 är en populär behandling som är hudföryngrande, mer effektiv, snabbare och har högre prestanda än sin föregångare och är den första digitala pennan. Behandlingen är mer komfortabel och ger snabbare resultat. Microneedling är mycket populär behandlingsmetod för en rad olika hudproblem. Enkelt beskrivet, orsakar DermaPen4 en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan. Tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya små kärl i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Nyproduktionen av tillväxtfaktorer och naturliga elastiska komponenter och en kortare återhämtningstid. En behandling kan även utföras på alla hudtyper och hudfärger. Man kan också behandla läppar och huden närmast ögonen, vilket är unikt.

Behandlingsmetoden är mer djupgående än en kemisk peeling och utmärkt att kombinera med väl utvalda cocktails beroende på hud.

Att kombinera DermaPen4 med Skinbooster är det mest gynnsamma sättet att behandla fina linjer och rynkor.

Behandlingen rekommenderas för bl a:

 • Huduppstramning- och föryngring
 • Fina linjer och rynkor
 • Stora porer
 • Oren hud, acne
 • Milier, keratosis pilares
 • Pigmenteringar
 • Ärr – inklusive acne ärr, kirurgiska ärr och brännskador
 • Hudbristningar
 • Alopecia
 • Matt och livlös hud

I behandlingen ingår rengöring, behandlingscocktail, mask, återfuktning och cover. Behandlingen är fantastisk på ansikte, hals, dekolletage, händer samt för acnekinder och akcnerygg.

Vi skräddarsyr Din behandling vid en konsultation. Allt ifrån effektiv och fantastisk glow behandling till protokoll för avancerad problemhy. Därefter tar vi tillsammans fram en behandlingslösning och vilket serum, mask och efterbehandling som ska användas.

Boka tid

PlasmaPenIQ

Plasma IQ är en revolutionerande apparat som idag är det mest effektiva alternativ för bl a ögonlockslyft utan kirurgi. Vi ser Dig på en konsultation för information och genomgång. Vi behandlar:

 • Hängande ögonlock
 • Påsar under ögonen
 • ”Kalkonhäng”
 • ”Hamsterpåsar”
 • Bristningar
 • Ärr
 • Lös hud (även kropp ex mage efter födsel)
 • Fina linjer (ex rökrynkor, fina linjer under ögon mm)
 • Djupa rynkor (panna, kråksparkar, argrynka)

Vid omfattat häng kan behandlingen behöva upprepas.

Kliniken använder en plasmaljus utrustning som med hjälp av gniststrålar skapar en kontrahering av huden, super-effektivt för att bli av med all sorts lös hud, borttagning av acneärr, milier, bristningar, m.m. Med en styrka på 1400VaC så är PlasmaIQ en av de kraftfullaste Plasma pennor på marknaden idag och den levererar de absolut bästa resultaten.Inför behandlingen  behöver Du applicera bedövningssalva. Vi rekommenderar att du börjar med att applicera rikligt med Emla  salva hemma ca 1 timme innan besöket hos oss. Emla salvan finns att köpa receptfritt på apoteket.

Fördelar jämfört kirurgi:

 • Snabb läkning och återhämtning. Du kan gå till jobbet direkt efter!
 • Ingen risk för ärr.
 • Ingen risk för att ta bort för mycket hud.
 • Hudkvalitén på det behandlade området stärks.

Direkt efter behandling syns små brunaktiga prickar tydligt, viss rodnad och svullnad kan uppstå. Andra dagen ökar svullnaden något. På den tredje dagen har svullnaden kraftigt minskat och behandlat område är torrt och prickarna tydliga. På den 5-7 dagen är huden fin igen med en lätt rodnad. Huden kan kännas öm 1-3 veckor. Slutresultatet ses efter ca 8 veckor. Vi rekommenderar behandling på torsdag eller fredag för återhämtning under helgen.

Det är viktigt att skydda den behandlade huden med hög solskyddsfaktor de 3 första månaderna efter avslutad behandling för att undvika risk för hyperpigmentering.

Boka tid

Tandblekning


Beauty Smile

Behandlingen för dig som har känsliga tänder. Kan göras ofta.

Beauty Smile är en norskutvecklad enkel, skonsam och kosmetisk tandblekningsmetod som endast tar 30 minuter. Tandblekningen är helt ofarlig och är Läkemedelsverket/EU-godkänd. Tandblekningsgelen Beauty Smile innehåller inte väteperoxid i sig utan frisätter endast <0,1% väteperoxid och är Ph neutral. Cristal Dental Gel aktiveras med kallt led-ljus. Den löser upp missfärgningar, men bleker inte emaljen då den inte innehåller peroxid. Tänderna blir i genomsnitt 5 nyanser vitare efter behandling.

 • Helt smärtfri
 • Inga ilningar
 • Oskadligt för tandköttet
 • Oskadlig för emaljen
 • Vitare tänder på 3×10 minuter
 • Snabbt, effektivt och säkert resultat
 • Frisättning av mindre än 0,1% väteperoxid

Innan du kommer på behandling ska du borsta tänderna med bara vatten UTAN tandkräm och INTE använda flour.

Vissa tänder är svårare att bleka än andra. I dessa fall kan fler än en behandling behövas för att uppnå ditt önskade resultat.

Vid tandsten eller pågående tandläkarbesök rekommenderar vi tandblekningen efter avslutat besök hos tandläkare för att uppnå bästa resultat.

Drick bara vatten första timmarna efter din tandblekning. Därefter rekommenderas floursköljning som förseglar.

Ät och drick så ljust som möjligt och försök att avstå tobak och kaffe de första 24 tim. Under denna tid arbetar tänderna för att återställa sin fuktbalans och är extra känslig för att inte blekningseffekten ska försämras eller försvinna.

Blekningsresultatet beror på flera olika faktorer som hör till mat och dryckesvanor, din saliv och munhygien vilket också styr hållbarheten på din tandblekning.

Hos oss ingår en kostnadsfri 1×10 minuters Touch Up inom 4 veckor efter din Beauty Smile behandling.

 

Brilliant Smile

Brilliant Smile klinikblekning är Sveriges ledande metod för tandblekning. Se hela behandlingen genom att trycka på loggan ovan. Se film på hela klinikblekningen

Brilliant Smile re:fresh tandblekning är en enklare, snabb, skonsam och effektiv tandblekningsbehandling. Se film på hela Re:fresh blekningen

Alla Brilliant Smiles produkter är Läkemedelsverket/EU-godkända och pH-neutrala, vilket betyder att du som kund kan vara helt trygg när du väljer att bleka tänderna med Brilliant Smile. Kliniken har den senaste Plasma Led Pro med 10 LED moduler som är den mest effektiva lampan. Tänderna blir i genomsnitt 5-7 nyanser vitare efter en behandling.

Brilliant Smile utförs bara på klinik och i samarbete med klinikens ansvarige legitimerad tandläkare. Man använder en mild blekningsgel, 6% väteperoxid, som appliceras på tänderna med hjälp av en munhållare eller med Re:fresh i en specialdesignad bettskena och aktiveras med blått plasmaljus. Gelen är pH-neutral vilket innebär att blekningen inte skadar eller ändrar tandens emaljstruktur, den bryter endast ner missfärgningar som har packats in i emaljen. Dessutom innehåller den kaliumnitrat och fluor som motverkar sensibilitet och ilningar både under och efter behandlingen.

 • Gel med 6% väteperoxid
 • Appliceras i specialdesignad skena
 • Aktiveras med Brilliant Smiles plasmaljus
 • Behandlingstid: 2 x 20 minuter alt. 3 x 20 minuter
 • Enkel smärtfri behandling
 • En behandling är vanligtvis fullt tillräckligt och varar vid korrekt tandvård i flera år
 • pH-neutral gel som inte skadar emaljen

Tillsatser i gelen som motverkar ilningar och stärker emaljen

Plasmaljuset avger inte värme och skadar inte tandnerven. 

För ännu vitare resultat gör du 3×20 minuter.

Efterbehandling med NanoSeal Total+ ingår hos oss vid en Re:Fresh behandling!

Du kan äta och dricka vad du vill direkt. 

Boka tid

Medicinsk hudvård

ZO BRIGHT UP

“Askungebehandling” för dig som behöver en omedelbart uppfräschande behandling för kvällen eller eventet. Exfoliering och specialmask tar bort döda hudceller, verkar fuktgivande och ger huden ny lyster. ZO Bright Up är en enklare ansiktsbehandling med mild exfoliering utan syra. Behandlingen avslutas med en specialmask som är berikad med bland annat arbutin och mulberry rootextrakt som bekämpar pigmentering, ljusar upp huden och gör den klarare. Masken verkar lugnande och tillför massor av fukt som ger huden fin glöd och lyster. Masken passar alla hudtyper. Ger en lätt primereffekt så makeupen sitter bättre.

ZO CLEAR UP

ZO Clear Up är en effektiviserad variant av den klassiska djuprengöringen. Extra exfoliering och aktiverande serum och portömning ökar cellförnyelsen, verkar hudföryngrande och ger en mjuk och strålande hud. Kraftiga antioxidanter och antiinflammatoriska ingredienser bidrar till att skydda din hud mot framtida skador. ZO Clear Up är en enklare ansiktsbehandling med mild exfoliering utan syra. Behandlingen avslutas med en effektivt djupverkande svavelmask för fet och oren hud. Masken innehåller bl a kaolin och bentionte som absorberar överflödig talg och avlägsnar orenheter. Masken har även en sammandragande verkan och dämpar irritation och rodnad.Ger en lätt primereffekt så makeupen sitter bättre.

ZO Hydra Fill UP

”SOS-behandling” för en uttorkad, torr och känslig hud. Fuktbalansen återställs omedelbart och lugnande, lindrande och kylande ingredienser efterlämnar huden mjuk och återfuktad. En enklare ansiktsbehandling med mild exfoliering utan syra. Behandlingen avslutas med en svalkande, väldoftande gelémask som är berikad med bl a aloe vera och bruna alger som verkar kylande, lugnande och fuktgivande och dämpar rodnad i huden. Masken passar alla hudtyper och ger en ordentligt återfuktad look. Ger en lätt primereffekt så makeupen sitter bättre.

Inga restriktioner eller åtgärder efter behandlingen.

Boka tid

Kemisk peeling

Kemisk peeling kan göras på ansikte, hals, nacke, dekolletage och händer, och är ett samlingsnamn för en rad olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring.

Vi arbetar med forskningsbaserade och vetenskapliga produkter från NeoStrata och ZO med verkliga resultat som:

 • Förbättrar hudens tolerans, styrka och cellförnyelse och är en effektiv hudföryngring
 • Reparera skadat DNA
 • Minimera risker för hyperpigmentering
 • Stabilisera melanocyterna
 • Exfoliera döda hudceller
 • Aktivera cellförnyelsen
 • Slätar och jämnar till hudstrukturen
 • Öka spänst, fasthet och framför allt glow!

Vi arbetar med många olika syror för att uppnå det bästa för just Din hy. Syrorna appliceras på huden och tar bort döda hudceller som täpper till porerna. Cellförnyelsen stimuleras och huden får en bättre struktur och lyster. Det man vill uppnå med en kemisk peeling är förbättring samt föryngring av huden. Kemisk peeling hjälper även de som lider av acne, rosacea och hyperpigmentering. Behandlingen föregås alltid av en konsultation då huden kräver förberedelse inför behandling. Även efterbehandling krävs tills huden har läkt. Efter en peeling kan en lätt hudrodnad uppstå, men du kan oftast återgå direkt till vardagen. Efter en starkare peeling kan Du bli mer röd och få en kraftig flagning på hudytan efter 3-7 dagar och efterbehandling med specifika produkter krävs. Viss ojämnhet kan uppstå i pigmenteringen på grund av behandlingen, och det är därför viktigt att använd hög solskyddsfaktor vid vistelse utomhus och återfukta huden efter behandling.

Boka tid

3D bryn PhiBrows microblading

Phibrows är världsledande och är en semipermanent pigmentering av ögonbryn.

Det gyllene snittet på ögonbrynen mäts upp mycket noggrant.  Metoden eftersträvar naturliga och tidlösa ögonbryn och formen mäts upp med det gyllene snittet, därav namnet ”Phi”. Gyllene snittet 1.618 = naturens perfektion! Vi skapar naturliga och tidlösa ögonbryn utifrån kundens kondition med hjälp av det gyllene snittet. Vi kommer ha en dialog gällande färgval och tjocklek på brynen innan behandlingen börjar. Vi följer den naturliga stråriktningen (om strån finns) och den naturliga färgen på stråna.

Vi jobbar annorlunda, vi följer inte trender eller mode. Vi jobbar med PhiBrows! Ser fantastiskt naturligt ut!

Phi pigmenten är i särklass bäst och har ”no blooming effect” vilket innebär att pigmentet inte sprider sig under huden. Inga allergiska reaktioner har uppstått och pigmenten är fria från cancerframkallande ämnen och tungmetaller och är av mineraliskt ursprung. Phi pigmenten är inte testade på djur samt är vegansk. Uppfyller alla krav från FDA och Läkemedelsverket.

Av hygieniska skäl så används endast sterilt förpackade engångsverktyg. Hållbarheten för 3D ögonbyn är upp till 3 år. Men påfyllning sker vanligtvis mellan 1-2 år efter.

Metoden hjälper människor som plockat sönder sina bryn, tappat sin behåring av någon anledning eller som bara vill ha tjockare, vackert naturliga och fylligare ögonbryn.

Vi utför behandling med rekvisition från Västra Götalandsregionen på alopeciapatienter och patienter som behandlas med cytostatika (efter behandlande läkares bedömning) och som under behandling förlorar sina ögonbryn.

Kliniken behöver modeller som får behandlingen till ett reducerat pris inför slutlig PhiBrows Artist certifiering. Ord. behandlingspris 4000 kr, nu 1500 Kr. Före och efterbilder godkänns i gengäld av Dig som avidentifieras.

Boka tid

Cryo

På under 20 sekunder fryser vi bort bl a:

 • Fibrom
 • Vårtor
 • Pigmentfläckar
 • Hemangioma
 • Skintags
 • Seborrheic keratoses
 • Actinic keratoses
 • Lentigo (solfläckar)

Strålande och snabba resultat. Ingen smärtlindring behövs. Oftast räcker det med en behandling. Skorpan trillar av efter 1-2 veckor.

Behandling med Cryo är en mycket efterfrågad behandling.

Frysbehandling är inget nytt. Det är känt inom dermatologin över hela världen.

Fryspennan arbetar med millimeterprecision. Det är ett enastående instrument för enkelt och säkert avlägsnande av olika hudförändringar snabbt och effektivt utan att skada skada frisk vävnad.  Den är helt odramatisk och säker.

Behandlingen föregås av konsultation med information och behandling kan göras direkt efter. Vid misstanke på malignitet utförs inte behandlingen.

Boka tid