Hudens innehåller hyaluronsyra, en naturlig sockerart som har stor förmåga att binda vatten, och detta ger huden volym och elasticitet. När huden åldras minskar mängden hyaluronsyra, och därmed mängden vatten i huden. Det leder till en rynkigare och mer hopsjunken hud.

Skinbooster kan hjälpa till att gradvis förbättra din hud genom att öka elasticiteten samt minska fina linjer och skavanker. Du kan få ett piggare utseende och mer lyster med Skinboosters kommer att få din hud att kännas fantastisk igen. Din hud blir slätare, har mer lyster och är mer elastisk. Skinboosters har använts av behandlare inom medicinsk estetik i över 12 år och mer än 3,5 miljoner behandlingar har genomförts under den tiden.

Skinboosters är tunnflytande geler som injiceras i huden för att ge tillbaka fukt och volym inifrån. De innehåller hyaluronsyra och vatten, just de ingredienser som man förlorar när huden åldras. Ofta gör man en serie behandlingar med Skinboosters. Effekten blir en slätare hud med fukt, glans och lyster, och små fina rynkor och linjer försvinner. Eftersom Skinboosters innehåller lokalbedövning så går behandlingen snabbt och enkelt.

Kliniska studier visar en långvarig effekt av en behandlingskur med Skinboosters så som förbättring av hudens elasticitet i ansikte och på händer i upp till 12 månader efter den första behandlingen.

Att behandla ansiktet med Skinboosters ger jämnhet och lyster och har en föryngrande effekt. Hudförbättringen verkar vara bestående. Förutom ansiktet så passar Skinboosters särskilt bra för att behandla ansikte, hals, dekolletage och händer.

Resultatet syns med en gång och håller lång tid, oftast 6-12 månader och ibland längre. Eftersom Skinboosters också innehåller lokalbedövning så är behandlingen inte särskilt smärtsam.