Plasma IQ är en revolutionerande apparat som idag är det mest effektiva alternativ för bl a ögonlockslyft utan kirurgi. Vi kommer att träffa Dig på en konsultation innan behandlingen för information och genomgång. Vi behandlar:

  • Hängande ögonlock
  • Påsar under ögonen

Vid omfattat häng kan behandlingen behöva upprepas. Två behandlingar ingår.

Kliniken använder en plasmaljus utrustning som med hjälp av gniststrålar skapar en kontrahering av huden, super-effektivt för att bli av med all sorts lös hud, borttagning av acneärr, milier, bristningar, m.m. Med en styrka på 1400VaC så är PlasmaIQ en av de kraftfullaste Plasma pennor på marknaden idag och den levererar de absolut bästa resultaten.Inför behandlingen  behöver Du applicera bedövningssalva. Vi rekommenderar att du börjar med att applicera rikligt med Emla  salva hemma ca 1 timme innan besöket hos oss. Emla salvan finns att köpa receptfritt på apoteket.

Fördelar jämfört kirurgi:

  • Snabb läkning och återhämtning. 
  • Ingen risk för att ta bort för mycket hud.
  • Hudkvalitén på det behandlade området stärks.

Direkt efter behandling syns små brunaktiga prickar tydligt, viss rodnad och svullnad kan uppstå. Andra dagen ökar svullnaden något. På den tredje dagen har svullnaden kraftigt minskat och behandlat område är torrt och prickarna tydliga. På den 5-7 dagen normaliseras huden med en lätt rodnad. Huden kan kännas öm 1-3 veckor. Slutresultatet ses efter ca 8-12 veckor. Vi rekommenderar behandling på torsdag eller fredag för återhämtning under helgen.

VIKTIGT

Det är viktigt att skydda den behandlade huden med hög solskyddsfaktor de 3 första månaderna efter avslutad behandling för att undvika risk för hyperpigmentering. Du får därför inte sola eller utsätta din hud för UV-ljus dom närmaste 3 månaderna efter behandling. 

Denna behandling utförs inte mellan maj och augusti.