Lagkrav konsultation minst 48 timmar före estetisk injektionsbehandling. 

Muskelavslappnande läkemedel är ett väl beprövat och godkänt läkemedel för både medicinska och medicinestetiska behandlingar. 

Denna typ av läkemedel är världens mest använda metod för borttagning av rynkor och används också för att förhindra överdriven svettning, tandgnissel och migrän och olika typer av asymmetri i ansiktet. 

Botox i Alingsås

Muskelavslappnande läkemedel har använts i decennier vid neurologiska sjukdomar och ögonsjukdomar för behandling av lokala kramp- och muskelspänningstillstånd. Läkemedlet blockerar impulsen från nerven till de små ansiktsmusklerna och förslappar musklerna så att de inte längre kan dras samman och eliminerar därigenom linjer och rynkor. 

Efter behandlingen blir huden slätare och mjukare. Du ser effekt inom 3-4 dagar och effekten håller i sig upp till 6-9  månader. I börja rekommenderar vi två behandlingar per år. Effekten varar längre för varje behandling du genomgår.

Behandlingen är snabb och enkel. Vi använder mycket små doser för att få muskeln att slappna av och minska rynkorna, men fortfarande behålla mimiken och bevara din naturliga uppsyn och väldigt små tunna nålar vid injektionerna och det kan ge en stickande känsla utan att vara smärtsam. Genom knappt kännbara tunna nålstick injiceras läkemedlet i behandlingsområdet. Ingen bedövning behövs och Du kan återgå till normala aktiviteter efter behandlingen. Våra kunder väljer ofta att kombinera muskelavslappnande läkemedel med andra ansiktsbehandlingar, som bl a fillers med mycket gott resultat.

Resultaten syns inte direkt utan det kan dröja 1-3 dagar och upp till två veckor efter ser man den fulla effekten.

Du kan återgå till din normala vardag och använda musklerna i ansiktet så mycket som möjligt för stimulans och full effekt av behandlingen. Hos oss bokar vi alltid in ett återbesök för att bedöma resultaten och avgöra om det krävs mer läkemedel för att nå önskad effekt